Köpguide

Varför skall du investera på Norra Cypern

Varför skall du investera på Norra Cypern

Varför skall du investera på Norra Cypern?

 - Snabb avkastning

 - Låga priser

 - Växande ekonomi - Norra Cypern är en liten plats, men med en snabbt växande ekonomi som ger ett stort utbud av investeringsmöjligheter

 - Säker plats att investera - topp 3 - lägsta brottsligheten i Europa

 - Garanterade hyresintäkter. Över 60.000 ungdomar från mer än 100 länder studerar vid våra internationella universitet, vilket gör att utbildning är den viktigaste delen i landets ekonomi

 - Visa-fritt för alla östeuropeiska länder

 - 10 års befrielse från inkomstskatt för investeringar i turistnäringen

 - Ökad turism, bland annan på grund av den snabba tillväxten av nya 5-stjärniga hotell, kasinon sant utbyggnaden av den nationella flygplatsen, Ercan

 - Politisk stabilitet. Det finns en stark vilja på båda sidor av ön till en återförening, vilket kommer att medföra ökade fastighetspriser på Norra Cypern och kommer att ge många nya affärsmöjligheter

 - Attraktiva  investeringsalternativ stödda av regering ger intressanta projekt:

             . ”Bafra Tourism Investment Area”

             . Hälsoturism, projekt i Lefkeregionen

             . Statlig mark kommer att hyras ut till ett Raffinaderi för tillverkning av BIODIESEL

             . Möjlighet för investerare i hälsosektorn i

             . Guzelyurt (Omorfo). Mark kommer att hyras ut på lång tid till en investerare för byggandet  av ett allmänt sjukhus.

 Minns du din första utländska semester; hur den varma luften slog mot dig när du klev ut genom planets dörr, solljuset som lyste genom fönstret på morgonen, havsvatten så varmt och mild som i ett badkar och doften av grillat lamm och örter till middagsmålet? Jo det är norra Cypern - Medelhavet som det brukade vara, som du kom ihåg det

 Det är inte konstigt att allt fler européer och skandinaver väljer att köpa fastigheter på denna vackra och historiska plats. Britter känner sig särskilt hemma på Norra Cypern, där de kör på vänster sida av vägen. Pund accepteras överallt och de flesta människor talar engelska.

 Livet på Norra Cypern är enkelt, men när det gäller att flytta utomlands, eller köpa en bostad, är priset en viktig fråga - och då blir Norra Cypern är en klar vinnare.

 Den norra delen på Cypern har några av de bästa stränderna, den mest spektakulära och oförstörda naturen på ön och ändå är bostäder mycket attraktiv prissatta på grund av den sedan årtionden pågående konflikten mellan syd och nord.

 Under de senaste 40 åren Cypern har delats upp i två etniska regioner, den grekcypriotiska republiken i söder och den turkcypriotiska i norr.

 Ej erkänt av det internationella samfundet, till viss del begränsade transportmöjligheter och påverkade av en del handelsembargon har den norra delen förblivit något av en sovande skönhet.

 Detta har skapat en hämmad fastighetsmarknad. Till exempel kostar en studiolägenhet bara SEK 300 000:-, en nybyggd lägenhet med 2-3 sovrum och havsutsikt, oftast med gemensam pool, kan bli din för  mindre än SEK 800 000:-. Det är fullt möjligt att hitta en villa med tre sovrum och trädgård med pool för knappt SEK 1 500 000.

 Även stora lyxvillor med allt extra tenderar att vara ungefär hälften så dyra som liknande villor på södra delen och långt under liknande fastigheter i Frankrike, Spanien och Portugal.

 Men nu har priserna vänt uppåt mycket beroende på den politiska utveckling det verkar sannolikt att priserna på Norra Cypern kommer att utvecklas i takt med Europa.

 Ledarna för de två sidorna har påbörjat en ny förhandlingsrunda som syftar till att lösa den 40-åriga delningen. Förhoppningarna är stora på att den FN-stödda rundan kommer att skapa en ny två-statsfederation, bildade av två likvärdiga stater med grekcyprioter och turkcyprioter. Det skulle innebära att federationen blir en fullvärdig medlem av EU.

 2004 lade FN fram ett liknande förslag som kallas Annanplanen. Den utlöste den första  fastighetsboomen på Norra Cypern. Tyvärr avvisades slutligen planen av den grekcypriotiska sidan, men de som köpte fastigheter i norr då har sett värdet på sina investeringar mer än fördubblas.

 I år har båda sidor har tecknat ett gemensamt intresseavtal före förhandlingarna, så utsikterna för en uppgörelse är mycket bättre. Lokala fastighetsmäklare och byggare ser redan tecken på en ny boom De ser en försäljningsökning med 25% i år med ett ökat intresse från Ryssland, Skandinavien och Storbritannien.

 Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att investera i norra Cypern.

Törnrosa är på väg att vakna ur sin skönhetssömn!